Η νόσος των αιμορροΐδων αποτελεί ένα σχετικά συνηθισμένο πρόβλημα, δεδομένου ότι το 80% του πληθυσμού θα εμφανίσει κάποιο σύμπτωμα σχετιζόμενο με αιμορροΐδες, τουλάχιστον μια φορά κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Οι αιμορροΐδες κατατάσσονται σε εξωτερικές, με κύριο σύμπτωμα τον έντονο πόνο και σε εσωτερικές, με κύρια συμπτώματα την αιμορραγία και την τοπική διόγκωση. Οι εσωτερικές αιμορροΐδες κατατάσσονται σε 4 βαθμούς, ανάλογα με τη βαρύτητά τους. Οι 3ου και 4ου βαθμού αντιμετωπίζονται μόνο με χειρουργική επέμβαση.
Οι κλασσικές μέθοδοι χειρουργικής θεραπείας συνοδεύονται από έντονο μετεγχειρητικό πόνο, ο οποίος διαρκεί συνήθως 7 – 10 ημέρες. Επίσης δεν είναι μηδενική η πιθανότητα επιπλοκών όπως η αιμορραγία, η ακράτεια και η στένωση του πρωκτικού δακτυλίου.

Τη λύση έρχεται να δώσει μια σχετικά νέα μέθοδος, η Αιμορροϊδοπλαστική με τη χρήση Laser. Πρόκειται για την άμεση εφαρμογή Laser στους αιμορροϊδικούς όζους χωρίς να είναι απαραίτητη η αφαίρεσή τους. Το αποτέλεσμα είναι η προοδευτική συρρίκνωση των αιμορροΐδων και η αποκατάσταση της φυσιολογικής ανατομίας του πρωκτού. Η επιτυχία της μεθόδου είναι αντίστοιχη με τις κλασσικές χειρουργικές τεχνικές. O μετεγχειρητικός πόνος είναι ελάχιστος ως καθόλου και η πιθανότητα αιμορραγίας εξαιρετικά περιορισμένη. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του Laser, ωστόσο, είναι ότι είναι εξαιρετικά ασφαλές για τον ασθενή, δεδομένου ότι δεν είναι απαραίτητη η αφαίρεση των αιμορροΐδων. Με αυτό τον τρόπο ελαχιστοποιείται η πιθανότητα κακώσεων και επιπλοκών. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 98% των ασθενών δηλώνουν ευχαριστημένοι από την επέμβαση και το αποτέλεσμά της.

Η Αιμορροϊδοπλαστική Laser είναι η τελευταία λέξη της ιατρικής επιστήμης για την ασφαλή αντιμετώπιση ενός συχνού προβλήματος.